31 Aralık 2011 Cumartesi


Bir zamanlar eskiden yani çoook eskiden Türkiye'ye gelmeden önce yıl başını kutlardım ailemle beraber. Kutlardım derken dini bi inançla falan değil sadece alışılagelmiş gelenek gibi, sıcak aile gece saat 12ye gelmeden önce mutlaka sofra hazırlanarak(bu arada sofradaki vazgeçilmez olmazsa olmazlardan biride Mandarinalar ve benim en sevdiğim Olivye salatası v.s.) ve canım ailemle beraber geçirirdik yıl başı gecelerini.

Belki de bu yüzden son 3 yıldır Yeni yıl kavramı, Yıl başı kutlamaları benim için çok yabancı bir duygu oldu şimdilerde.

Hele de bu sene benim için bi hayli zor geçti. Öncekilerine göre daha stresli bir yıldı. Sorunlarla uğraşmaktan sağlığımı, ailemi, etrafımdakileri, kendi hayatımı ihmal etmiş olabilirim de. Bazen de düşeriz ve bunun asıl sebebini anlamak zaman alır. En büyük komutanların bile kaybettiği savaşlar vardır.

Bütün yıl yeni şeyler yapmak için çalıştım. Düştüm, kalktım, hata yaptım, yanlış kararlar -seçimler yaptım. Sorun değil! Sonuçlarıyla yüzleşir ve eski hatalarımı yapmamak üzere yeni bir başlangıç yaparım.

Bugünkü aklım olsaydı dün yaptıklarımı yapmazdım, fakat dün yaptıklarımı yapmasaydım, bugünkü aklım olmazdı. O yüzden, yavaş ve kararlı doğru adımlarla, önceki hatalarımın dersini alarak yeni bir 365 güne Merhaba deme zamanı şimdi.

Yeni bir gün veya bir sonraki pazartesi bile yeni ve iyi şeyler yapmak için teşvik eder!

FISTIK gibi bir yıl geçirelim İNŞALLAH!

1 yorum:

MERVE dedi ki...

ilk olarak aklıma takılan soru var orada yazdığın mandarin mi ne o mandalina mı :) hani şu kış meyvesi.. ikinci olarak olivye artık dünyaya mal olmuş bir yemek, en başta da senden öğrendiğim en güzel tariflerden birisi .. benim sadece yıl başı ve özel günlerde değil her zaman yiyebileceğim bir salata.. öğrettiğin için tekrar teşekkürler kuzum.. 2012 bize uğurlu gelecek bak gör..

Yorum Gönder