10 Aralık 2011 Cumartesi

IN-YAN; HERŞEY DENGEDEN İBARET



Her şeyin biribirinden ayrılamaz iki karşıt kutbu vardır. ‘İn’ kutbu ve ‘Yan’ kutbu. İn ve Yang birbirlerine bağımlıdırlar. Tıpkı dalgalar gibi bi yükselerek bi inerek birbirinin karşılıklı uyumunu korur. Sürekli bir hareket oluştururlar. Tıpkı kadın ve erkek’in oluşturduğu dans, aşk, ve hayat gibi.

İyi kötü ile, sevgi nefret ile, yanlış doğru ile, siyah beyazla, aydınlık karanlıkla, gece gündüzle, yaz kışla ne kadar da iç içe geçmiş ve sanki tek vücut olmuş gibi değil mi?

Bazen başımıza gelen olumsuz bir olay sonrasında isyan eder ve dünyada iyi kalmadığından, insanların ve ortamın çok bozulduğundan şikayet ederiz. Bazen de iyi olaylarla karşılaşınca mutlu olur ve dünyada iyilerin ne kadarda çok olduğunu düşünürüz. Aslında ne kötüler çoğalmaktadır ne de iyiler her tarafı kaplamaktadır. Gündüz hükmünü surer, sonra da yerini gece alır,her sıcak yazdan sonra soğuk kış gelir, ve yeni doğan bebek etrafındakilere sevinç yaşatırken: bir fani toprağa verilir hüzün içinde.

Hayat hep böyle dengeler üzerine kurulmuştur. Bir bakmışız İn’deyiz, bir bakmışız Yang’da. Bir bakmışız ikisinin de üzerine aynı anda basmışız...

2 yorum:

Haybeden Yazar dedi ki...

Kaldığım derslerin pişmanlığını yaşarken, şimdi daha iyi öğrenme fırsatı yakalamanın mutluluğunu yaşıyorum... Her yang'ın içinde bir In varmış. Eline sağlık arkadaşım :)

Aida dedi ki...

Zıtlıklarla beslenen bir hayatın içinde akıp gidiyoruz :) Teşekkür ederim ilk yorumcum benim! :)

Yorum Gönder